Vandaag, 1 februari 2008, is het zover: de nieuwe BPM-regeling gaat in. Voor een hoop consumenten een gevreesde datum waarop de veel besproken slurptax in gaat. Voor de slimme koper valt er echter ook voordeel te behalen.

Veel consumenten weten niet precies wat er allemaal verandert vanaf vandaag. Er zijn dan ook nogal wat wijzigingen, zowel in de wegenbelasting als in de aanschafbelasting. Over die laatste is goed nieuws te melden, die gaat namelijk met een paar procent omlaag, van 45,2% van de nieuwprijs naar 42,3%. Bovenop dit percentage komt een korting of ‘boete’, afhankelijk van het verbruik, de CO2-uitstoot en het soort brandstof.

Het verbruik
Een energielabel aan een auto wordt toegekend aan de hand van het sommetje van lengte en verbruik. Het label loopt van A tot en met G, waarbij de A en B-auto’s korting krijgen op de BPM en vanaf D een opslag. Dat was tot 1 februari al zo, alleen worden nu de kortingen en met name de toeslagen flink opgehoogd. Een auto met A-label gaat 400 euro minder kosten, een G-label levert een toeslag van 1060 euro extra op. Hybride-auto’s met A-label krijgen vanaf nu 400 extra euro ten opzichte van de oude situatie.

Verder wordt er gekeken naar de CO2-uitstoot van een model. Wanneer die boven een bepaalde waarde uitkomt dient er nog wat extra geld over te worden gemaakt naar de staatskas. Voor benzineauto’s mag dat maximaal 232 gram per kilometer zijn, dat betekent dus dat bijvoorbeeld een Volkswagen Passat 3.2 FSI in de gevarenzone zit. Die stoot namelijk 235 g/km uit. Voor dieselmodellen is de grens vastgelegd op 192 g/km. Daarmee worden vooral de grote auto’s met dikke diesels gepakt, voornamelijk MPV’s en SUV’s. Maar ook de koper van bijvoorbeeld een Mercedes E 320 CDI gaat meer betalen. De straf per gram uitstoot boven de genoemde maxima is 110 euro.

Als er al voordeel te behalen valt, wordt dat ongedaan gemaakt zodra u de auto op uw naam zet. De houderschapsbelasting stijgt namelijk in alle provincies met 7,2%. Dit percentage wordt berekend over de zogenaamde MRB (tijdvakbelasting) die vanuit de overheid wordt berekend. De provinciale toeslagen die daar bovenop komen blijven gelijk.

Kort samengevat verandert er het volgende:

  • aanschafbelasting (BPM) gaat omlaag;
  • kortingen en toeslagen energielabel worden verzwaard;
  • kortingen hybrideauto’s gaan omhoog;
  • extra tax op modellen die veel CO2 uitstoten (slurptax);
  • wegenbelasting gaat omhoog.

Roetuitstoot
Tot 1 april blijft de huidige roetfilterkorting van 600 euro intact, daarna gaat een nieuwe fijnstofregeling van start. Aanvankelijk zou ook deze op 1 februari ingaan, maar het werd uitgesteld om dealers de kans te geven hun voorraden ‘vervuilende’ auto’s te verkopen. Auto’s die 0 mg/km roetstof uitstoten krijgen vanaf 1 april 900 euro korting op de BPM, modellen die 10 mg/km uitademen betalen 1100 euro extra.