Het gaat niet goed met het Italiaanse designhuis Bertone. In november vroeg het bedrijf al uitstel van betaling aan, nu gaat een speciale commissie binnen dertig dagen uitsluitsel geven of er nog een toekomst is voor het bedrijf.

De eens zo roemruchte carrosseriebouwer is in een uitzichtloze situatie beland. Een rechtbank in Turijn heeft een commissie samengesteld die gaat bekijken of er nog toekomst is voor Bertone. Eerdere pogingen om het noodlijdende bedrijf te verkopen mislukten.

Over een maand komt de commissie met een advies, er zijn dan twee mogelijkheden. Óf de stekker gaat eruit, of er komt een speciaal plan met een looptijd van een jaar waarin wordt geprobeerd de boel vlot te trekken, onder leiding van de commissie.

Al sinds 2005 heeft Bertone geen volumeopdrachten meer binnengehaald. De Mini Cooper S GP, die een oplage had van slechts 2000 stuks, was in 2006 de laatste opdracht die de carrosseriebouwer kreeg, terwijl er een productiecapaciteit is van 70.000 stuks. In november vorig jaar vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan, nadat er nog wanhopig werd gepoogd om in samenwerking met Fiat een roadster of coupé cabriolet te bouwen.

Bertone is beroemd geworden dankzij diverse legendarische ontwerpen, zoals de Lancia Stratos, Citroën BX, Lamborghini Countach en de Alfa Romeo Montreal.