Altijd al een klassiek uitziende cabrio met canvas dak willen hebben, maar teruggeschrokken voor de nadelen? De Opel Tigra TwinTop Illusion biedt de soft-top look op een hard-top dak. En biedt allerhande extra features.

De nieuwste versie van Opel’s sportieve tweezitter is uitgerust met een stalen dak, wat in achttien seconden elektrohydaulisch op te klappen is. Uitgeklapt lijkt de auto een klassieke cabriolet, doordat de hardtop bedekt is met bordeauxrode canvas.

Er is keuze uit een 1,4-liter motor met 90 pk en een 1,8-liter met 125 pk. Beide rijden op benzine. Ze komen met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Optioneel is de 1,4 Twinport met geautomatiseerde Easytronic vijfbak.

De Illusion komt standaard met veel extra toevoegingen. Dat zijn onder meer verwarmde stoelen, air conditioning, een board computer, en een MP3-uitwisselbare CD-radio. Verder heeft de Illustion standaard aluminium sportpedalen en tweekleurige, lichtmetalen 17-inch velgen met vijf spaken.

Wil je wel de uitgebreide extra’s maar niet het ‘canvas’ dak? Ook dat kan, met de Endless Summer versie van de Opel Tigra TwinTop. Opel presenteert de TwinTop Illusion volgende week op de Autosalon van Genève.