Nu de marktintroductie van de Tribeca aanstaande is, maakt Subaru alvast de prijzen bekend. Het vernieuwe topmodel van het merk is vanaf eind deze maand leverbaar, voor een prijs die begint bij 65.740 euro.

Voor dat bedrag levert Subaru een imposante SUV die standaard beschikt over Symmetrical All Wheel Drive. De eerste Tribeca – toen nog met de aanduiding B9 – had deze vorm van vierwielaandrijving ook, dus wat dat betreft is er niets veranderd. Wat wel veranderde, zijn de afmetingen van de Tribeca. Deze meet voortaan 4,87 meter in lengte, met een breedte van 1,88 meter en een hoogte van 1,69 meter. Dat is fors, maar gezien de hoge bodemvrijheid van 21 centimeter durft Subaru te beloven dat de Tribeca in het terrein zijn mannetje staat.

De Tribeca heeft een compleet nieuw vooraanzicht, met standaard xenon koplampen. Ook de achterste zijruiten hebben een iets gewijzigde vorm, terwijl voor de 18-inch lichtmetalen wielen een ander ontwerp werd gekozen. De Tribeca is er straks als vijfzits Luxury uitvoering met vijf zitplaatsen, terwijl de Executive een 5+2 zitopstelling heeft. Beide varianten zijn uitgerust met een nieuwe 3,6 liter boxermotor die via een vijftraps Sportshift transmissie een vermogen van 258 pk overbrengt. Het koppel bedraagt 350 Nm, wat ruim 50 Nm meer is dan de 3,0 liter krachtbron van het vorige model. Het brandstofverbruik van de nieuwe Tribeca bedraagt 11,6 liter per 100 kilometer.

De vanafprijs voor de vijfzits Tribeca 3.6 Luxury bedraagt zoals gezegd 65.740 euro. Wie de auto voor dit bedrag wenst aan te schaffen, zal zich moeten haasten. Als na 1 februari invoering van de slurptax een feit is, kost dezelfde auto 70.182 euro. Aan de zevenzits Tribeca 3.6 Executive hangt een prijskaartje van 69.740 euro. Ook deze auto is vanaf 1 februari aanzienlijk duurder, met een prijs van 74.111 euro.