De eerste beelden van de Kia Cerato-opvolger zijn op het internet beland. De compacte sedan is in Nederland onlangs uit het assortiment gehaald, ook deze opvolger zal de gang naar Nederlandse showroom waarschijnlijk niet gaan maken.

Omdat dit gelekte foto’s zijn, ontbreekt iedere vorm van officiële informatie over deze auto nog. De Forte, zoals hij voortaan heet, is de opvolger van de Cerato en heeft een fris gelijnd uiterlijk gekregen. In de voorkant zit een vleugje Honda verwerkt en aan de zij- en achterkant vinden we wat Lexus-kenmerken.

De grille vertaalt het nieuwe familiegezicht van het Koreaanse merk, dat ook te zien is op diverse modellen die op de thuismarkt worden verkocht. De conceptcar Koup, die in maart op de Autoshow van New York werd gepresenteerd, liet de nieuwe neus ook al zien.

Kia haalde vorig jaar de Cerato hatchback al uit het gamma om plaats te maken voor de Cee’d. Dit jaar werd de sedan-versie geschrapt vanwege te weinig belangstelling. Compacte sedans kunnen over het algemeen maar op weinig belangstelling rekenen in Nederland, vandaar dat het waarschijnlijk is dat de Forte niet naar Nederland komt. Hij maakt z’n publieksdebuut op de Autosalon van Parijs.