500 Abarth

Om de publieksintroductie van 500 Abarth kracht bij te zetten komt het merk met de Opening Edition. Daarnaast hebben we talloze nieuwe foto’s en een filmpje van het kleine bommetje.

De 500 Abarth is ‘going in with a bang’ want er verschijnt een bijzondere Opening Edition. Die heeft een nog heftiger uiterlijk en meer vermogen. De technici van Abarth hebben de geometrie van de turbo aangepast waardoor het 1.4 T-Jet blokje maar liefst 160 pk levert. Daarmee sprint de 500 van 0-100 km/u in 7,4 seconden en ligt de topsnelheid op 211 km/u.

De speciale versie is leverbaar in twee kleuren, parelmoer wit en ‘campovolo’ grijs, waarbij die laatste kleur optioneel voorzien kan worden van een roodgeblokt dak. De Opening Edition wordt verder opgeleukt door een met rood leder bekleed interieur, rode remklauwen, speciale 17 inch wielen en een speciaal genummerd plaatje. Verder krijgt de koper een speciale autohoes cadeau.

De verkoop van de 500 Abarth start 19 juli bij speciaal geselecteerde Fiat-dealers. De 500 is na de Grande Punto het tweede model van het gereïncarneerde Abarth. Prijzen zijn helaas nog niet bekend.