De nieuwe Isuzu Rodeo LE Sport pickup heeft een geluidsdichte cabine met daarin het ultieme entertainmentsysteem. Ook buitenkant en motoren zijn aangepast.

De Rodeo LE Sport is aangekleed met 20 inch lichtmetalen velgen waaromheen Pirelli banden zitten. De Sport-badge achterop is nauwelijks zichtbaar, maar des te beter is het stoere uiterlijk te herkennen aan de achterlicht beschermers, de chroom met zwarte grille, treeplanken, hardtop, donker getinte ruiten en andere stijlkenmerken. Ook onderdelen binnenin, waaronder het stuur en de schakelpook, zijn luxe uitgevoerd met leer en suede.

De nieuwe 163 PS 3.0 common rail turbo dieselmotor produceert 332 Nm koppel in combinatie met een automaat en 360 Nm in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. De pickup heeft ruim tien minuten nodig om de honderd te halen en bereikt een maximumsnelheid bij 175 km/u. Hij kan 3.000 kg trekken.

Maar de Isuzu Rodeo LE Sport is vooral aantrekkelijk voor audiofielen. Het door Pioneer ontwikkelde audio-navigatie-DVD-systeem is te bedienen is met de stem of vinger. Behalve het 7 inch-scherm bestaat het uit een geavanceerde versterker, DVD-speler, Kevlar speakers, navigatie met Traffic Message Channel, camera’s en Bluetooth-aansluiting. Er wordt een 10 Gb grote muziekbibliotheek op harddisk meegeleverd. En niemand die zich hoeft te ergeren aan de decibellen die worden geproduceerd, want de autocabine is geïsoleerd met behulp van het state-of-the-art Dynamat-materiaal.

De Rodeo LE Sport wordt in een beperkte oplage van honderd stuks wordt geproduceerd. Leveringen vinden plaats vanaf 1 september. De prijzen lopen op tot boven de 30.000 euro. De rijdende geluidsstudio beleeft vandaag haar première op de Londense Autoshow.