Het is nog niet zeker of Opel met een opvolger komt voor de Tigra TwinTop. De verkoopresultaten van de compacte coupé-cabriolet vallen behoorlijk tegen dus het merk overweegt te stoppen met het model.

In 2009 stopt de productie van de Tigra TwinTop bij de Franse cabriospecialist Heuliez maar er staat waarschijnlijk geen opvolger klaar. Die verschijnt later of helemaal niet, aangezien de verkoopresultaten van de kleine cabrio niet echt om over naar huis te schrijven zijn. Opel heeft op dit moment nog geen definitieve beslissing genomen over de toekomst van het model.

In het eerste verkoopjaar 2005 werden er nog ruim 38.000 Tigra’s gebouwd, in 2006 en 2007 zakte dat aantal naar respectievelijk 14.000 en 11.000 stuks. “De cabrioletmarkt is populair, maar in de meeste gevallen verdien je er geen geld mee”, bevestigt Opel-baas Hans Demant in het tijdschrift Autovisie.

De Opel Astra TwinTop krijgt wel een opvolger maar die zal net als de BMW 1-serie en Audi A3 een stoffen kap krijgen. Mocht de Tigra een opvolger krijgen dan krijgt dit model wél een stalen klapdak.