Hyundai vond het tijd voor een facelift van de kleine MPV Matrix en presenteert daarom nu de herziene versie. In tegenstelling tot het origineel, dat door designhuis Pininfarina werd getekend, is de facelift door Hyundai zelf vormgegeven.

Het Pininfarina-badge vinden we op de nieuwe Matrix dan ook niet meer terug. Het ontwerp is behoorlijk verKoreaanst en past naadloos in het huidige Hyundai-gamma. Opvallend zijn de nieuwe koplampen, grille met ‘kuiltje’ voor het logo en het zwarte opzetstukje onder de achterste zijruit. Verder is de voorste wielkast rond gemaakt, in het originele ontwerp was er een knikje. Het resultaat is een auto die wat ‘dikker’ oogt, maar wel ontdaan is van alle designgrapjes.

In het interieur veranderde er weinig, op wat nieuwe bekledingsstoffen na. Bij het motorenaanbod wordt voorlopig gesproken over drie motoren. Twee daarvan zijn benzineaggregaten: een 1.6 met 103 pk of een 1.8 met 123 pk, en er komt een 1.5 diesel met 110 pk.

De kleine MPV heeft een lange adem, want hij loopt al sinds 2002 mee. Deze gefacelifte versie moet waarschijnlijk tot 2011 de eer hoog houden voor Hyundai in het segment, dan pas komt er een opvolger. De vernieuwde Matrix staat in juli bij de dealers, de prijzen zijn nog niet bekend.