Er zijn nieuwe geruchten rondom een eventuele verkoop van Volvo door moederbedrijf Ford. Deze zijn ontstaan omdat het Zweedse merk een deel van een fabriek moet sluiten wegens tegenvallende verkopen.

Ford heeft een kostenbesparing ingezet om Volvo beter op de rails te krijgen. Eén van de maatregelen is het sluiten van een shift in de Torslanda-fabriek in het westen van Zweden. Hierdoor wordt volgens de Zweedse krant Göteborgs-Posten eenderde van de werknemers overbodig. De uurproductie van de Volvo V70, S80 en XC90 gaat hierdoor omlaag, wat allemaal te maken heeft met de tegenvallende vraag naar deze modellen.

Door dit bericht zijn de geruchten over een eventuele verkoop van Volvo weer opgelaaid, die worden nog eens versterkt door uitspraken van Ford CEO Alan Mullaly. Volgens Wall Street Journal heeft hij bij interne gesprekken gezegd dat Ford ‘op termijn’ een koper moet vinden voor Volvo.

De geruchten over de verkoop van Volvo duren al maanden, het officiële statement luidt voorlopig: ‘Volvo wordt niet verkocht’. Na de verkoop van Land Rover en Jaguar wil Ford zich meer gaan richten op het eigen merk. De reorganisatie onder de naam ‘One Ford’ heeft als doel van Ford weer een gezond bedrijf te maken. Nu Volvo beneden verwachting presteert lijkt het concern een goede reden te hebben om over verkoop na te denken.