Alfa Romeo komt in 2010 met een SUV op de markt. Alfa-baas Luca De Meo heeft tegenover het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport bevestigd dat uitbreiding van het modelgamma noodzakelijk is om nieuwe markten te betreden.

In 2003 liet Alfa Romeo al de Kamal-conceptcar zien die een hint gaf naar hoe een SUV van de Italianen eruit zou kunnen zien. In 2010 is het eindelijk zo ver, heeft Luca de Meo in een interview toegegeven: “We willen een wereldmerk worden, dus moet het modellenpallet worden uitgebreid”.

Een SUV kan niet ontbreken bij het betreden van nieuwe markten. Dan gaat het niet alleen over Amerika, maar ook over Australië, Japan en China. In 2010 ligt de doelstelling op het bouwen van 300.000 auto’s, dat is meer dan een verdubbeling van het huidige aantal. “Als we er 250.000 bouwen zijn we ook tevreden, dan halen we het doel wel in 2011”, aldus De Meo.

Naast de ‘Kamal’ moeten de Mi.To en de volgend jaar te schijnen 147-opvolger voor de productiestijging gaan zorgen. De Meo laat overigens weten in hetzelfde interview dat het merk niets moet weten van een groen imago: “We zullen nooit een eco-merk worden”. Ondanks dat blijft Alfa Romeo werken aan het terugdringen van CO2-uitstoot.