Gisteravond werd de coupé variant van de Renault Laguna op het internet geïntroduceerd. Naast de plaatjes die op de site te vinden zijn, zijn al enige details bekendgemaakt van de luxe auto, die volgend jaar bij de dealer staat.

Op de Autoshow van Parijs, aanstaande oktober, vindt de officiële première plaats van de Renault Laguna coupé. Carlos Ghosn, president-CEO van Renault, reed gisteravond al een exemplaar voor op het filmfestival van Cannes. Tegelijkertijd werden foto’s en een filmpje aan het publiek vrijgegeven via internet.

Het exterieur was natuurlijk al bekend van de IAA Motor Show te Frankfurt, vorig jaar. De achterruitstijl en zijkant van de coupé komen samen in een afgeplatte, afgeronde achterkant. In de ronding zijn de achterlichten aangebracht. Achterop de wagen zit een spoilerlip.

De foto’s laten verder in detail enige leersoorten zien alsook het achtspaakswiel, waarbij enkele en dubbele spaken elkaar afwisselen. Ongetwijfeld is de Laguna coupé een auto die het duurdere segment opzoekt.

De auto heeft dan ook een redelijke afmeting, van 4,64 meter lengte en 1,83 meter breedte. Renault prijst de auto aan met nog niet te controleren superlatieven, zoals een ‘ongekend nieuwe sensatie’ en ‘de reïncarnatie van het pure rijplezier’. De fabrikant doelt hiermee op het Active Drive Chassis, een chassis met vierwielsturing.

Er komen benzine- en dieseluitvoeringen. Een deel wordt uitgevoerd met de bekende 2,0 liter motoren uit de huidige Laguna’s. Daarnaast biedt Renault ook twee V6 motoren aan. Eén van 3,0 liter, die 235 pk en 450 Nm genereert; en één van 3,5 liter die 240 pk en 330 Nm biedt. Daarmee kan de coupé de sprint vanuit stilstand tot honderd kilometer per uur in zeven seconden afleggen.

Over het interieur is nog niet veel bekend, behalve dat de auto voorzien zal zijn van een Bose audiosysteem. Wellicht mogen de ontwerpers, die via de website worden opgeroepen zich te melden om zich ‘door de Laguna coupé te laten inspireren’, hier nog iets aan toevoegen.