Er komt definitief geen productieversie van de BMW CS Concept. De vierdeurs coupé is door BMW geschrapt vanwege kostenbesparingen, zo maakte CEO Norbert Reithofer bekend tijdens de presentatie van de derde-kwartaalcijfers.

De BMW CS Concept debuteerde vorig jaar op de Autoshow van Sjanghai. De CS was een voorbode voor een vierdeurs coupé, die tegengas zou gaan bieden aan de Maserati Quattroporte en Mercedes CLS. Helaas heeft BMW nu definitief een streep door het project gezet, bij monde van de CEO Norbert Reithofer.

BMW houdt de komende jaren de hand op de knip, tot 2012 wil het merk zes miljard euro besparen. Dat heeft de CS de das om gedaan, het merk wil geen geld investeren in een dergelijke auto. Bovendien zou het verdienmodel niet gunstig genoeg zijn.

De focus ligt de komende jaren op de ontwikkeling van milieuvriendelijke modellen. De op de Autosalon van Parijs getoonde X1 komt wel en ook een stadsauto staat in de planning. Die laatste komt met twee aandrijflijnen, een elektrisch aangedreven variant en een uitvoering met ‘hoogst efficiënte’ verbrandingsmotor.