Een jaar na introductie wordt het Aston Martin DBS-assortiment uitgebreid. De mogelijkheid van een DBS met automatische Touchtronic is de belangrijkste toevoeging. Ook zal de DBS voortaan verkrijgbaar zijn als vierzitter.

We kennen de Touchtronic al van de DB9. Maar de luxe sportcar DBS kan heel wat meer pk’tjes (510) verzetten dan de DB9. Zodoende moest de versnellingsbak eerst worden aangepast en opnieuw gekalibreerd. De resulterende Touchtronic 2 is een zesversnellingsbak die het mogelijk maakt sneller te accelereren en een agressiever rijstijl te hanteren.

Want de Touchtronic 2 is niet zomaar een automaat, maar een waarmee de bestuurder invloed uit kan oefenen middels paddles aan het stuur en een knop op het centrale console. De Sport-stand resulteert daarnaast in betere koppel feedback. Met de aangepaste Touchtronic biedt de Aston Martin DBS automaat dezelfde prestaties als de handmatig geschakelde uitvoering: een 0-100 km/u sprint in 4,3 seconden.

Op verzoek van klanten zal Aston Martin de DBS voortaan ook produceren in een 2+2 configuratie, bovenop de standaard tweezitter. Daarnaast zijn nieuwe tienspaaks wielen van 20 inch formaat verkrijgbaar. Ze zijn van aluminium vervaardigd, maar worden uitgevoerd in zilver of grafiet finish. Ten slotte zal de DBS voortaan standaard worden uitgevoerd met een nieuw audiosysteem. BeoSound van Bang & Olufsen produceert maar liefst 1000 W middels dertien kanalen over tien speakers.

De prijs voor een standaard DBS met Touchtronic is 165.500 Britse pond (bijna 210.000 euro). Dat is een meerprijs van ruim 5.000 euro ten opzichte van de handgeschakelde DBS.