Citroen Hypnos

Bij Citroen staat de Autosalon in het teken van ruimte en kleur. Beide thema’s komen ruimschoots aan bod in de nieuwe C3 Picasso, de eerste compacte MPV van het merk.

De ster op de Citroen-stand is natuurlijk de nieuwe C3 Picasso. Een auto die opvalt vanwege z’n speelse design, dat ook in het interieur is doorgevoerd. Ondanks de herkenbare Peugeot-onderdelen heeft de C3 Picasso een eigenwijs interieur. Het model komt in maart 2009 op de markt met drie motoren en zal ongeveer 16.000 euro gaan kosten, volgens Anouk van Vliet, de Citroen-vertegenwoordigster.

Veel aandacht is er ook voor de fraaie conceptcar Hypnos, die voorzien is van Hymotion4-hybridetechniek waarbij de elektromotor achterin ligt. Comfort en kleur, met name in het interieur, waren het uitgangspunt van de Hypnos. Voor het Citroen-logo is gezocht naar nieuwe, wat rondere vormen.

De ‘GT by Citroen’ is een spectaculaire conceptcar die puur als imagebuilder voor Citroen optreedt in het nieuwe computerspel Gran Turismo 5. Er ligt uiteraard geen motor in de concept, in het spel heeft het model z’n hybidekrachtbron achterin liggen.