Wat we nog meer zagen in Parijs

De persdagen van de Autosalon van Parijs zijn achter de rug, vanaf zaterdag mocht het publiek de hallen bij Porte de Versailles betreden. Autokopen.nl heeft je al vele primeurs laten zien maar omdat er zoveel nieuws was, nog lang niet alles. Hierbij deel 1 van al het overige nieuws en vele foto’s van onder andere Audi, Kia en Mitsubishi.

Audi: A1 Sportback en S4
Audi liet maar liefst twee wereldprimeurs zien, de S4 en de A1 Concept Sportback. Die laatste was ook al op de Autoshow van Tokyo te zien als driedeurs. De versie die in Parijs schitterde staat volgens Mark Ogertschnig, PR-man van Audi, veel dichter bij het uiteindelijke productiemodel. Bij de nieuwe S4 lag de nadruk op de toegenomen prestaties en het gereduceerde verbruik.

Cadillac: BLS Wagon
Cadillac richtte de schijnwerpers op de BLS wagon, die in Parijs zijn debuut maakte. Een welkome aanvulling in het drukke D-segment, waar de Amerikaan zich onderscheidt met zijn fraaie uiterlijk. Met name de sportief vormgegeven raampartij en de hoge achterlichtunits zijn opvallende kenmerken.

Kia: mini-MPV Soul
Natuurlijk was bij Kia alle aandacht gericht op de Soul. Een geinige mini-MPV die de concurrentie zal aangaan met de eveneens in Parijs debuterende Citroën C3 Picasso. Kia had vele uitvoeringen staan van de Soul, waaronder een hybride.

Lamborghini: vierdeurs concept Estoque
Porsche, eat your heart out! Dat is de boodschap van Lamborghini dat in Parijs zomaar met een vierdeurs model op de proppen kwam. De Porsche Panamera, de toekomstige concurrent, schitterde in Parijs namelijk door afwezigheid. Toch moeten we een kanttekening plaatsen bij de Lambo: de Estoque Concept is in ‘real life’ niet zo spectaculair als we gehoopt hadden.

Mitsubishi: gefacelifte Colt
Bij Mitsubishi was er de onthulling van de gefacelifte Colt, die voortaan ook een zogenaamde Jet Fighter-grille heeft. Maar wat we op de foto’s al zagen blijkt in het echt ook zo te zijn: de grille past totaal niet bij de rest van de auto. Beter in proporties is de nieuwe Lancer Sportback, die binnenkort al bij de dealers staat.

Ssang Yong: C200 Concept is de goede richting
Helemaal achterin een hoekje van een van de hallen vinden we Ssang Yong, verborgen achter de stand van nota bene Lada. Toch heeft het kleine Koreaanse merk een interessant nieuwtje: de C200 concept. Nog niet meer dan een plastic mal, maar wat ons betreft kan ‘ie zo in productie.

Bekijk hieronder alle foto’s van de hierboven beschreven modellen. Later vandaag volgt deel twee en natuurlijk hebben we ook nog de beursbabes. Genoeg redenen om Autokopen.nl in de gaten te houden.