Op de Salon van Parijs zetten de Franse merken traditiegetrouw hun beste beentje voor. Citroën zal op de autotentoonstelling in eigen land de nieuwe concept car Hypnos onthullen en heeft nu alvast twee foto’s van de auto uitgestuurd.

De Citroën Hypnos houdt het midden tussen een SUV en een berline. Het studiemodel oogt een stuk frisser en spannender dan de C-Crosser, waarmee Citroën onlangs eindelijk het SUV-segment betrad. De C-Crosser is dan ook min of meer een rechtstreekse kopie van de gevestigde Mitsubishi Outlander, terwijl de ontwerpers voor dit model zelf aan de slag zijn gegaan.

Het doel van de ontwerpers was niet alleen om een aantrekkelijk model te tekenen, ze werden ook opgedragen rekening te houden met het milieu. De Citroën Hypnos is bijvoorbeeld voorzien van hybride aandrijving. De 200 pk sterke krachtbron zou slechts 4,5 liter brandstof per 100 kilometer nodig hebben. De gemiddelde CO2-uitstoot zou 120 gram per kilometer bedragen. Hoe Citroën dit precies voor elkaar krijgt, wil het Franse merk echter nog niet prijsgeven. Nog even geduld dus tot de Salon van Parijs daadwerkelijk begint voor de exacte specificaties.