Hyundai heeft de vanafprijs bekend gemaakt van de vernieuwde Matrix. Revolutionair is de Matrix nog altijd niet te noemen, maar voor 16.495 euro is het toch een aantrekkelijke en vooral praktische gezinsauto. Het oorspronkelijke model, dat door Pininfarina is ontworpen, is nu in lijn gebracht met de nieuwe i-modellen van Hyundai.

De vernieuwde Matrix is er in drie uitvoeringen. Het instapniveau ActiveVersion omvat voortaan standaard airconditioning, roofrails en privacyglas. De DynamicVersion biedt onder meer een dakspoiler, verwarmbare buitenspiegels en mistlampen. Het topmodel is de StyleVersion, met onder andere climate control, 15-inch lichtmetalen velgen en 12-volt aansluiting met opbergbox.

De ruim vier meter lange, 1,74 meter brede en 1,85 meter hoge Hyundai Matrix wordt geleverd met de 103 pk sterke 1,6-liter CVVT benzinemotor. Mede dankzij een maximumkoppel van 141 Nm legt de gezinsauto hiermee de sprint van 0 tot 100 kilometer per uur af in 12,7 seconden. De topsnelheid bedraagt 170 kilometer per uur. Het gemiddeld gecombineerd verbruik is vastgesteld op 7,3 liter per 100 kilometer. Dat staat gelijk aan een CO2-uitstoot van 171 gram per kilometer.

De beroemde Italiaanse designstudio Pininfarina kreeg in 2001 de opdracht om een compacte, maar ruime en ergonomische auto te ontwerpen. Veel door Pininfarina bedachte kenmerken zijn behouden gebleven. Eén van de opvallendste, de verspringende achterruitjes, is echter gemaskeerd door een zwarte balk.