Volkswagen Golf GTI

Volkswagen heeft de eerste beelden en informatie van de Golf GTI vrijgegeven. Grote verrassingen levert dit niet op. Ook voor de nieuwe Golf GTI kiest Volkswagen voor de veilige aanpak en zijn er geen radicale wijzigingen aangebracht.

Sterker nog, het meeste is bij hetzelfde gebleven. Zo zijn de velgen linea recta overgenomen van zijn voorganger. Ook het stuurwiel dat aan de onderzijde is afgeplat kennen we al van het huidige model. Het ontwerp volgt verder natuurlijk in grote lijnen dat van de zesde generatie Golf. De GTI onderscheidt zich met andere bumpers, sideskirts en een dakspoiler. De extra uitlaatpijpen op de hoeken van de carrosserie geven een beetje prijs van wat er onder de motorkap schuilt.

De nieuwe Volkswagen Golf GTI is voorzien van een 2,0-liter TFSI turbobenzinemotor met 210 pk. Dat is een luttele 10 pk meer dan zijn voorganger. De topsnelheid bedraagt 239 km/u en voor de acceleratie van 0 tot 100 km/u geeft Volkswagen een tijd op van 7,2 seconden. De krachtbron is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, maar kan ook worden geleverd met een zestraps DSG. De prijs zal in Nederland rond de 34.000 euro komen te liggen. Zoals bekend komt er ook een dieselvariant GTD met 170 pk en een vierwielaangedreven R-versie met 270 pk. Voor het topmodel, dat in november 2009 moet verschijnen, zal het koetswerk nog wat verder worden uitgebouwd.