Monteur

Door het faillissement van diverse bedrijfstakken van importeur Kroymans lopen dealers en daarmee klanten tegen het probleem van onderdelenlevering op. Bij sommige merken zijn de problemen al opgelost maar bij andere merken wachten de werkplaatsen op nieuwe onderdelen.

Bij Saab, Alfa Romeo en de Amerikaanse merken Cadillac, Corvette en Hummer zijn de problemen het grootst. Bij deze vijf merken is de levering van onderdelen volledig tot stilstand gekomen. Volgens Automotive Online wordt de levering van Saab-onderdelen op korte termijn weer hervat. Sommige dealers nemen zelf initiatief en bestellen de spullen via collega-dealers in Zweden.

De drie Amerikaanse merken die direct onder het faillissement van Kroymans vallen hebben het grootste probleem. Automobiel Management meldt dat vijf Cadillac-dealers de onderdelen nu rechtstreeks vanuit Amerika importeren en de garantie op zich nemen van verkochte auto’s.

Ook bij Alfa Romeo worden geen onderdelen meer geleverd. Directeur Jan Wouter Kleinjan verklaart tegenover Automotive Online: “We doen er alles aan om de leveringen zo snel mogelijk weer op gang te krijgen.” Bij Jaguar en Kia is er voorlopig weinig aan de hand. Bij Kia was er een kortstondige leveringsstop maar die is inmiddels weer opgeheven en Jaguar-dealers bestellen de onderdelen rechtstreeks bij de fabrikant.