Mazda heeft de CX-7 een make-over gegeven. Hoewel de wijzigingen beperkt zijn heeft de SUV ineens een heel ander aangezicht. De fraaie maar ingetogen neus maakt plaats voor een grote mond.

De CX-7 was een van de laatste Mazda’s die nog niet de bekende vijfhoekige grille droeg. Daar brengt het merk nu verandering in met de facelift van de SUV. Het merk hertekende de bumper en maakte daarin plaats voor een gigantische muil, aan beide kanten geflankeerd door twee flinke luchthappers. Een chromen strip zorgt voor een subtiel detail.

Aan de achterkant zijn de wijzigingen minder groot, iets andere achterlichten en een nieuwe bumper zijn de enige aanpassingen. Het interieur is opgewaardeerd met nieuwe materialen en een koepeltje bovenaan de middenconsole waarin diverse displays zijn opgenomen. Mazda belooft ‘minder geluid en minder trillingen’ waardoor het comfort voor de passagiers toeneemt.

Onder motorkap vinden we de grootste wijziging, daar ligt naar keuze een 2,5 liter viercilinder met 161 pk en 218 Nm koppel. Standaard koppelt Mazda de krachtbron aan een vijftraps automaat. De 2.3 DISI turbomotor met 244 pk blijft ook leverbaar. Verdere details zijn nog niet bekend. De auto maakt zijn debuut op de Autoshow van Toronto, Canada. Waarschijnlijk kunnen we de vernieuwde CX-7 volgende maand ook in Genève bewonderen.