Mitsubishi Prototype i MiEV

Mitsubishi neemt nóg een i MiEV mee naar de Autosalon van Genève. Naast de Sport Air komt het merk met de ‘Prototype i MiEV’ naar Zwitserland, die je kunt zien als een designoefening voor de Europese i MiEV.

Mitsubishi is druk bezig met de i MiEV maar heeft nog steeds niet besloten waar, wanneer en in welke worm de i MiEV in Europa op de markt komt. Het volledig elektrisch aangedreven autootje komt in drie gedaantes naar Genève, de laatste toevoeging is deze ‘Prototype i MiEV’.

Het merk geeft alleen nog maar een niet al te duidelijke schets vrij van het conceptmodel. In grote lijnen zien we de i MiEV zoals ‘ie deze zomer in Japan op de markt komt. Het prototype is meer afgestemd op de Europese markt, met een grote spoorbreedte en een grotere overhang voor en achter.

Mitsubishi wil op de Autosalon van Genève de reactie van het publiek peilen. Naast de ‘Prototype i MiEV’ staat op de Autosalon de Sport Air Concept, een sportieve variant op de i MiEV. Ook de ‘Japanse’ i MiEV waarmee Mitsubishi op verschillende plaatsen in Europa testen uitvoert staat in Genève. In Nederland loopt op dit moment een proef met het elektrisch aangedreven autootje.