Renault Mégane RS teaser

Het sportieve topmodel van de nieuwe Mégane debuteert in maart. Op de Autosalon van Genève zal de Renault Mégane RS de eerder uitgebrachte driedeurs coupé en vijfdeurs hatchback aanvullen. Renault gunt ons al een eerste blik met bijgaande teaser.

Wat opvalt aan de teaser is dat de Renault Mégane RS lijkt op de Renault Mégane Trophy uit de Renault World Series (WSR). Zo heeft de nieuwe RS ook de golvende strip van links naar rechts op de bumper. Bij de RS is de strip voorzien van LED-dagrijverlichting. Het RS-logo voorop de auto verwijst naar Renault Sport die het topmodel produceert in het Franse Dieppe.

Renault geeft nog geen technische informatie vrij. Wel is bekend dat de compacte turbomotor nog niet gereed is om in de Mégane RS te debuteren. We verwachten dan ook dat de Renault Mégane RS wordt uitgerust met de gangbare tweeliter turbomotor, die zal worden opgevoerd tot zo’n 230 tot 250 pk. Daarmee zou de RS in ongeveer 6 seconden de 0-100 km/u sprint moeten kunnen afleggen. Dat Renault er eer in stelt om een snelle wagen af te leveren bewijzen de vele malen dat de Mégane RS al is gespot op de Nürburgring.

De Renault Mégane RS debuteert op 4 maart op de Autosalon van Genève. Voor wie niet kan wachten is er de website over de nieuwe Mégane waarin tot op de seconde wordt afgeteld totdat de RS zich geheel laat bekijken.