Vannacht hebben GM en Chrysler de tussenrapportage van hun herstructureringsplannen gepresenteerd aan de Amerikaanse regering. General Motors vraagt om een extra lening van 16,6 miljard Amerikaanse dollar bovenop de al eerder ontvangen 13 miljard dollar. Chrysler laat ook weten een extra lening nodig te hebben, van 5 miljard dollar bovenop de reeds ontvangen 3,2 miljard dollar.

Overigens zijn de extra leningen niet voldoende. Zo heeft GM, om een faillissement te voorkomen, nog eens 1,5 miljard dollar nodig uit aandelenverkoop plus extra geld van buitenlandse overheden bovenop de al door hen toegezegde 6 miljard (in dollars).

De herstructureringsplannen beschrijven forse reorganisaties. GM sluit verschillende fabrieken, ook in Europa, en reoganiseert de verkooporganisatie waarbij wereldwijd ruim 2.000 dealerschappen moeten verdwijnen. Daarnaast wil het concern in 2009 niet minder dan 47.000 duizend banen schrappen, waarvan ongeveer de helft binnen de VS.

Een sleutelrol in het plan van General Motors speelt de reductie in automodellen en -merken. In het uiteindelijke herstructureringsplan – dat 31 maart ingediend moet zijn – zal GM aangeven hoe het merk Saab na verkoop als onafhankelijk bedrijf verder kan. Hiervoor is tussentijds steun van de Zweedse overheid nodig. Het Amerikaanse merk Saturn wordt uitgefaseerd (opgeheven) zodra de Saturn-modellen aan het eind van hun levensduur zijn. GM beslist voor 31 maart of Hummer verkocht wordt.

Chrysler zet in op het overleven als zelfstandig bedrijf dat zich gaat richten op milieuvriendelijke auto’s. De strategische alliantie met Fiat kan dit uitgangspunt versterken, onder meer door het leveren van kleine, zuinige platforms en aandrijftechnologieën. Chrysler komt zelf met een nieuwe, zuinige Phoenix V6-motor. Vanaf 2010 kunnen we de eerste schone auto’s verwachten. Naast een hybride Dodge Ram staan diverse elektrische auto’s op het programma. Daaronder zitten ook ‘range-extended electric vehicles’, zeg maar elektrische auto’s die een generator aan boord hebben om onderweg stroom op te wekken.

Ook Chrysler ontkomt niet aan ontslagen, het concern moet 3.000 werknemers laten gaan. De autobouwer is hierover al tot overeenstemming gekomen met de vakbonden. GM is nog niet zover. De Amerikaanse overheid gaat de ontvangen herstructureringsplannen de komende dagen bestuderen.