De compacte roadster van Volkswagen is er eindelijk als conceptcar. Wat blijkt? De sportauto is niet alleen een brok dynamiek, maar nog bijzonder zuinig ook. Daarnaast zou hij met een geschatte verkoopprijs van 35.000 euro of lager ook nog eens goed betaalbaar zijn. Wordt dit Volkswagens nieuwe verkoophit?

De Volkswagen BlueSport Concept gebruikt slechts 4,3 l dieselolie per 100 km, dat is 1:23,3. Daarvoor zorgt een tweeliter Clean Diesel TDI-motor met common-rail inspuiting en NOx-katalysator. In de tank kan 50 liter brandstof, dat betekent dat je theoretisch maar een keer in de 1.150 km hoeft te tanken. Eigenlijk nog minder vaak, want de conceptauto is voorzien van Volkswagens Eco-Modus. Deze naam staat voor technieken die het verbruik omlaag brengen. In dit geval gaat het om een start-/stopsysteem en energieterugwinning bij het vertragen van de auto. De DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling is volgens de fabrikant ook nog eens de zuinigste transmissie ter wereld.

Dat is natuurlijk allemaal hartstikke verantwoord, maar hoe zit het dan met de prestaties? Ook die blijken positief uit te vallen. Het maximale koppel van 350 Nm is al beschikbaar vanaf 1.750 tpm, wat vergelijkbaar is met een reguliere 300 pk zescilinder benzinemotor. En dat terwijl deze TDI niet meer dan 180 pk hoeft voort te brengen. De 0-100 km/u sprint is binnen 6,6 sec voorbij. De BlueSport haalt een mooie topsnelheid van 226 km/u.

Het exterieur van de tweezitter is sportief te noemen. De ontwerpers hebben het ‘design tot de essentie teruggebracht’ maar ‘uit de carrosserielijn komen duidelijk de krachtige wielkasten tevoorschijn’. De VW BlueSport Concept is korter (2,43 m) en lager (1,26 m) dan de Scirocco. Door de spoorbreedte aan de voorkant 1,49 m en achteraan 1,52 m te maken, maakt de compacte BlueSport toch een krachtige indruk zoals blijkt uit de gelekte foto’s. De lichtmetalen velgen kleuren goed bij het Flex-zilver van de lak. Minder bijpassend is de oranje stoffen kap.

Met het BlueSport multifunctioneel stuurwiel kunnen de zes verzetten van de transmissie worden geschakeld. De BlueSport Concept is uitgerust met een informatie- en entertainmentsysteem. De bestuurder bedient dit met het touchscreen dat een styling heeft als in het Volkswagen Up! studiemodel. De Volkswagen BlueSport wordt vanavond gepresenteerd op de Detroit Motor Show.