Chrysler stopt binnenkort met de productie van de PT Cruiser, er komt voorlopig geen opvolger. Het merk verkoopt de productielijnen en alle benodigdheden om zo snel aan geld te komen.

De Chrysler PT Cruiser nadert zijn eind. Het model dat in 2000 op de markt kwam heeft zijn beste tijd gehad, de productie zal binnenkort worden stilgezet. Chrysler heeft geld nodig en zal de productielijnen van het model in de etalage zetten.

De koper krijgt dan de volledige productielijn en alle benodigdheden om het model te bouwen, behalve de merknamen. Chrysler deed eerder hetzelfde met de productielijnen van de Sebring, die nu in Rusland als Volga Siber van de band loopt.

De Chrysler PT Cruiser kwam in 2000 op de markt als gewaagd alternatief voor midi-MPV’s. In 2001, het eerste volledige verkoopjaar, werden er in Nederland bijna 1.700 exemplaren verkocht van de aparte Amerikaan. Ondertussen is de verkoop behoorlijk ingestort, vorig jaar zette Chrysler minder dan honderd nieuwe PT’s op kenteken. De productiestop komt dan ook geen moment te vroeg.