Mitsubishi heeft het maar druk met haar elektrisch autootje i MiEV. Nu kondigt ze een nieuw studiemodel aan, de i MiEV Sport Air Concept. Hij zal te zien zijn op de Autosalon van Genève.

Mitsubishi werkt al jaren aan elektrische aandrijflijnen. De i MiEV, een elektrische vijfdeurs stadsauto, gaat deze zomer al in de verkoop in thuisland Japan. Nu kondigt de autofabrikant een nieuwe conceptcar aan, de i MiEV Sport Air. Mitsubishi laat weinig details los over het concept, maar de naam suggereert dat het gaat om een elektrische sportauto die verwant is aan de Mitsubishi i MiEV Sport die het concern presenteerde op de Tokyo Motor Show van 2007.

Net als de rest van de i MiEV-familie worden met de nieuwe conceptauto mogelijkheden verkend van ‘zero-emission vehicles’ (auto’s zonder schadelijke uitstoot). Maar bij de i MiEV Sport Air moet meer aandacht komen te liggen op rijplezier en de opwinding die dat met zich mee kan brengen. Hiervoor is de elektromotor opgevoerd en de wegligging verbeterd. Het laatste is bereikt door de lithium-ion accu’s onder de vloer te plaatsen en daar dus het zwaartepunt van de auto te leggen.

De Mitsubishi i MiEV Sport Air Concept wordt onthuld op de Autosalon van Genève in maart 2009. Intussen peilt de fabrikant de Europese potentie voor het ‘reguliere’ elektrische model met een test in Nederland. Op latere termijn komen ook varianten door Peugeot en Citroën op de markt.