Audi maakt de line-up van de A8 overzichtelijker. De Pro Line en Pro Line Plus-uitvoeringen verdwijnen en daarvoor in de plaats komt de Advance. Onder de streep is de A8-koper met de nieuwe uitvoering iets goedkoper uit.

Het duurt niet zo heel lang meer voordat de nieuwe Audi A8 verschijnt. Vooruitlopend daarop dunt Audi de line-up van de huidige A8 alvast wat uit. De Pro Line en Pro Line Plus maken plaats voor een uitvoering, de Advance. Deze heeft, afhankelijk van het gekozen model, een meerprijs van 11.800 tot 14.900 euro ten opzichte van de basisuitvoering.

Niet alle Advance-versies zijn gelijk uitgerust, dat hangt af van de gekozen motor. De Advance omvat onder andere airconditioning, middenarmsteun voor, Bose Surround-systeem, Audi Parking System en geluidsisolerend dubbel glas met verwarmbare voorruit.

Technisch blijft alles bij het oude. Dat betekent dat de koper de keuze heeft uit vier benzinemotoren en twee diesels. Daarnaast heeft de vermogende klant keuze uit een normale of een lange wielbasis en bij sommige motoren keuze uit voorwiel- of vierwielaandrijving.