Autodemontage

Nederland telt 872.979 auto’s die in aanmerking komen voor de sloopregeling. Dit blijkt uit een wagenparkanalyse van dataleverancier RDC. Al deze auto’s voldoen aan de eisen die overheid stelt aan het ontvangen van de premie.

In Nederland bevinden zich bijna 873.000 personen- en bestelauto’s die in aanmerking komen voor de sloopregeling, dat is tien procent van het totale wagenpark in Nederland. Deze auto’s voldoen aan alle eisen. Zo moet de te slopen auto voorzien zijn van een APK-keuring die nog minimaal drie maanden geldt, sinds 1 maart 2008 op dezelfde naam staan en het goede bouwjaar hebben.

Naar verwachting worden hiervan zo’n 80.000 auto’s ingeruild voor een nieuwere. Het wagenpark van oude, vervuilende auto’s daalt dan in korte tijd naar minder dan 800.000. Sinds de invoering op 29 mei maakten al ruim 4.800 consumenten gebruik van de sloopregeling.

De website nationalesloopregeling.nl werd al door ruim zes miljoen mensen bezocht. Deze cijfers laten zien dat de sloopregeling een succesvolle start achter de rug heeft. De komende maanden zal duidelijk worden of de sloopregeling de autoverkopen uit het slop weet te trekken.

Lees alles over de sloopregeling