Land Rover brengt een gelimiteerde oplage uit van de aloude Defender. De inmiddels bejaarde terreinauto komt in de Fire- en Ice-uitvoering op de markt. De speciale versies zijn geïnspireerd op de meest uitdagende landschappen ter wereld: de Vesuvius-vulkaan in Italië en Alaska.

Land Rover geeft de 61 jaar oude Defender weer wat glans met twee gelimiteerde uitvoeringen: Fire en Ice. Die eerste is uitgevoerd in de kleur Vesuvius Orange en de Ice is gespoten in Alaska White. De motorkap, het dak en de wielkasten zijn in contrasterend zwart uitgevoerd.

Uniek voor deze twee uitvoeringen zijn ook de gewijzigde koplampen en de LED-achterlichten. In het interieur keert oranje of wit terug op de middenconsole. De stoelen zijn bekleed met een combinatie van leder en alcantara in de kleuren zwart en grijs. In de hoofdsteunen is een Land Rover-logo aangebracht en luxe zaken als airco en verwarmde stoelen ontbreken niet in de Defender Fire en Ice.

Van de twee uitvoeringen worden slechts 850 exemplaren geproduceerd waarvan twintig voor Nederland. De prijs is ook al bekend: 68.400 euro voor de Defender 90 Fire of Ice. Als je wilt levert Land Rover ook de verlengde Defender 110 met zeven zitplaatsen als Fire of Ice.