Teaser New Grand Bentley

Deze zomer onthult Bentley de opvolger van de Arnage. Het merk gunt toekomstige kopers op een speciale website alvast een blik op de ‘new grand Bentley’.

Volgend jaar komt de opvolger van de Bentley Arnage op de markt. Deze zomer onthult het merk z’n nieuwe topmodel, waarschijnlijk nog vóór de IAA in Frankfurt. Vooruitlopend daarop geeft Bentley alvast deze teaser vrij waarop de neus van de nieuwe auto min of meer te zien is.

Het nieuwe model wordt groter en luxueuzer dan de Arnage en krijgt een volledig nieuw design. Het uiterlijk zal niet radicaal anders zijn maar wel de nieuwe designrichting van Bentley aangeven. Met het nieuwe model gaan de Engelsen de strijd aan met de Rolls Royce Phantom en de Maybach 62. Of er ook een hybride of diesel-uitvoering van de nieuwe Bentley komt is nog onzeker.

De Arnage loopt alweer sinds 1998 mee en is dus hard aan vervanging toe. De laatste productiefase is ingegaan met de Final Series. Dit jaar nog lopen de laatste exemplaren van de band. Daarna wordt de Bentley-fabriek ingericht voor de productie van de ‘new grand Bentley’. Wanneer die in Nederland te koop is wijst de kalender waarschijnlijk alweer juli 2010 aan.