Ja, je leest het goed. Er is nieuws te melden over Lada. Het Russische merk presenteert op de thuismarkt een stationwagen op basis van de Priora. Net zoals bij andere nieuwe modellen van het merk is het nog maar de vraag of de auto naar Nederland komt.

De Lada Priora stationwagen is met een lengte van 4,33 meter relatief compact maar biedt redelijk wat bagageruimte. Onder het afdekzeil slikt de Russische auto 444 liter bagageruimte, met de achterbank omlaag groeit de laadruimte naar 1.380 liter.

Van de Priora bestaan in Rusland al een vierdeurs sedan en een vijfdeurs hatchback, de stationwagen maakt het aanbod op de thuismarkt nu compleet. Net als bij zijn broertjes ligt er onder de motorkap een 1.6 benzinemotor met 98 pk.

Óf en wanneer de auto eventueel naar Nederland komt is nog niet bekend. De overige varianten van de Priora worden hier ook nog steeds niet geleverd, terwijl het model bijvoorbeeld in Duitsland wel op de prijslijst staat. De Lada Kalina – als hatchback en sedan – is het enige Lada-model dat op dit moment in Nederland wordt gevoerd.