De Zweedse sportwagenbouwer Koenigsegg is waarschijnlijk de nieuwe eigenaar van Saab. Volgens een Zweeds televisieprogramma heeft Koenigsegg al een intentieverklaring met de huidige eigenaar General Motors getekend.

In Zweden weten ze het zeker: de kleine sportautofabrikant Koenigsegg neemt Saab over van General Motors. Samen met een groep Noorse investeerders zou Koenigsegg een intentieverklaring hebben getekend. Zowel General Motors als Koenigsegg houdt de kaken echter nog stijf op elkaar.

Koenigsegg zou zijn gekozen vanwege de expertise en de ervaring in de autobranche en omdat het bedrijf bereid is te investeren in Saab. De nieuwe eigenaar kan Saab voor een bescheiden bedrag overnemen, op voorwaarde dat GM meeprofiteert als Saab weer winst maakt in de toekomst. De productie van sommige modellen bij GM, zoals de 9-7X en de toekomstige 9-4X, gaat gewoon door in de toekomst.

General Motors neemt na twintig jaar afscheid van het Zweedse merk en lijkt bijna van alle merken die in de etalage stonden te zijn verlost. Hummer, Saturn en Opel hebben ze goed als zeker een nieuwe eigenaar en Saab mag zich nu waarschijnlijk ook bij dat rijtje voegen.