StickerFix

AkzoNobel introduceert een nieuwe manier om krassen in de autolak te herstellen voor consumenten. De vinding StickerFix moet de lakstift op termijn gaan vervangen.

Met StickerFix kunnen consumenten krassen en lakschade eenvoudig zelf herstellen. De sticker wordt gespoten in de kleur van de auto en daarna aangebracht op de beschadiging. De stickers worden in A5-formaat verkocht en zijn in elke vorm bij te knippen. Volgens AkzoNobel zijn de stickers bestand tegen alle weersinvloeden, pekel en de wasstraat.

AkzoNobel Car Refinshes, een van de grootste lakleveranciers voor autoschadeherstelbedrijven, heeft twee jaar aan de nieuwe vinding gewerkt. In eerste instantie is StickerFix alleen bij gespecialiseerde bedrijven verkrijgbaar omdat die exact de kleur van de autolak kunnen bepalen. Met een verkeerde kleur krijg je een lelijk resultaat.

Pas in een later stadium verschijnt de sticker in een aantal standaardkleuren in autospeciaalzaken. StickerFix kan ook gebruikt worden om kwetsbare plekken als portierranden te beschermen. Wat de sticker moet gaan kosten is helaas nog niet bekend.