Nissan maakt de prijzen van de Pixo bekend. Hij is exact even duur (of goedkoop) als zijn broertje Suzuki Alto met een vanafprijs van 7.999 euro. Half juli staat de kleine Nissan in de showroom.

Het gamma van de Nissan Pixo is net als bij de Suzuki Alto overzichtelijk. Een motor, een carrosserievariant en twee uitvoeringen. De belangrijkste optie is airco en naast de standaard vijfversnellingsbak levert Nissan een viertrapsautomaat.

We beginnen met de basisprijs: 7.990 euro. Daarvoor krijg je de 1.0 Visia. De motor in de Pixo heeft 65 pk, komt ruim 22 kilometer ver op een liter benzine en stoot 103 g/km CO2 uit. De overheid beloont de handgeschakelde Pixo’s met een vrijstelling van BPM, een groen energielabel A en vanaf 1 januari 2010 betaal je geen wegenbelasting meer.

De uitrusting van de Visia is karig, met stuurbekrachtiging, ABS en twee airbags hebben we het belangrijkste wel gehad. Meer luxe biedt de 8.799 euro kostende Acenta: centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, een radio/cd-speler met mp3-aansluiting, elektrisch bedienbare zijruiten voor, mistlampen aan de voorzijde en zijairbags. Airco is een optie van 600 euro. De meerprijs voor de automaat bedraagt 2.600 euro. De Pixo staat half juli in de showroom.