Hier zijn de eerste foto’s van de Mercedes E-Klasse Estate. Nou ja, van het schaalmodel dan. De foto’s lekten uit op een Spaanse website en laten niets meer te raden over.

Er zijn vele manieren waarop de beelden van een nieuw model uitlekken maar dat de foto’s van het schaalmodel op straat belanden voor de introductie van de auto zien we niet vaak. Deze foto’s komen van de Spaanse website cochespias.net en tonen de nieuwe Mercedes E-Klasse Estate in schaal 1:43.

Mercedes gooit het roer bij de nieuwe E-Klasse Estate niet radicaal om, het is en blijft een pakezel. Door de licht aflopende daklijn en de nadrukkelijke vouw boven het achterwiel – die de E-Klasse sedan ook heeft – lijkt de Estate optisch korter. Opvallend zijn de grote achterlichtunits.

Mercedes onthult de E-Klasse Estate officieel op de IAA in Frankfurt in september maar het duurt niet lang voordat het merk de eerste foto’s naar buiten brengt. Volgend jaar komt er op basis van de E-Klasse een Shooting Break, een soort kruising tussen een coupé en een stationwagen. Op de Autosalon van Parijs vorig jaar gaf Mercedes hiervan al een voorproefje.