BMW en Mercedes presenteren binnenkort een plan waarin staat dat de twee merken een aandeel van zeven procent in elkaar nemen. Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel. De samenwerking zou een besparing van honderden miljoenen euro’s op kunnen leveren.

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, en de BMW Group willen een verregaande samenwerking starten om schaalvoordelen te behalen. In deze tijden van economische crisis is alles geoorloofd om kosten te besparen. En zo kan het gebeuren dat de geboren rivalen BMW en Mercedes toenadering tot elkaar zoeken.

De twee concerns zouden een belang van zeven procent in elkaar nemen. Dat stuit echter op bezwaren van de familie Quandt, die met een belang van 46 procent nog altijd de grootste aandeelhouder van het bedrijf is. De familie wil BMW beschermen tegen een eventuele overname door Mercedes. De leden zijn bang dat het Beierse merk hetzelfde lot is beschoren als Chrysler, waarvan Daimler een tijdje eigenaar was.

Volgers Der Spiegel zou de Duitse overheid al informeel gepolst zijn om te bekijken of de samenwerking niet op juridische bezwaren stuit. Door het nemen van een belang in elkaar kunnen de twee autoconcerns bepaalde onderdelen gezamenlijk inkopen en behalen ze schaalvoordeel op het gebied van ontwikkeling. Hierdoor kan de besparing voor zowel BMW als Mercedes op de korte- en middellange termijn oplopen tot honderden miljoenen euro’s.