Audi A4 Allroad

De Audi A4 Allroad debuteerde begin deze maand op de Autosalon van Genève en staat over een ruime week op de AutoRai. Het merk maakt vooruitlopend op de Nederlandse show de prijzen bekend van de ruige A4.

De prijslijst van de Audi A4 Allroad start bij 51.580 euro, voor de 170 pk sterke 2.0 TDI. Dat is een riant prijsverschil met de vergelijkbare Audi A4 Avant Quattro, die ruim 4.000 euro minder kost. Daarvoor krijg je dan wel diverse uiterlijke aanpassingen, 18 mm meer bodemspeling en het ORD-systeem, dat onverharde wegen herkent aan het doorslaan van de wielen.

De tweede leverbare diesel is de 240 pk sterke V6 TDI die standaard is gekoppeld aan een S-Tronic automaat. Voorlopig biedt Audi een benzinemotor aan, de 2.0 TFSI met 211 pk voor 53.700 euro. Ook die heeft standaard een automaat.

Voor 3.600 euro staat het bekende Pro-line pakket in de prijslijst, waarin onder andere parkeersensoren, xenonverlichting, een audiosysteem en comfort airconditioning zitten. Standaard is de A4 Allroad al rijk uitgerust met zaken als automatische airco, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en licht- en regensensoren. In juni staat het model in de showroom.