Rick Wagoner stapt op als topman bij het Amerikaanse concern General Motors. Wagoner staat al maanden onder druk vanwege de grote problemen bij GM. Het concern krijgt van de Amerikaanse overheid zestig dagen langer de tijd om met een deugdelijk toekomstplan te komen.

Rick Wagoner verlaat het zinkende schip dat General Motors heet. Hij was sinds 2000 kapitein maar het laatste half jaar dreigde General Motors te bezwijken onder jarenlang verkeerd beleid. Het concern belanceert op het randje van de afgrond en krijgt begin april zijn tweede financiële injectie van de Amerikaanse overheid.

Het speciale overheidsteam dat is opgericht om de Amerikaanse auto-industrie er weer bovenop te helpen oefende druk op Wagoner uit om af te treden. Ze hebben geen vertrouwen meer in de topman, die voorlopig wordt vervangen door Fritz Henderson.

General Motors krijgt van de Amerikaanse overheid nog zestig dagen om het toekomstplan dicht te timmeren. Ook Chrysler heeft uitstel gekregen, het concern krijgt dertig dagen de tijd om de alliantie met Fiat af te ronden. President Barack Obama gelooft in de toekomst van de Amerikaanse auto-industrie maar zegt dat GM en Chrysler niet genoeg hebben gedaan sinds de eerste overheidsinjectie. “Ze zijn er nog niet,” aldus de president.