Sinds het Koninginnedagdrama vorige week lopen eigenaren van een zwarte Suzuki Swift op tegen vervelende reacties van medeweggebruikers. Een zwarte Swift van bouwjaar 1993 maakte vorige week donderdag een abrupt einde aan Koninginnedag.

De Telegraaf meldt dat diverse eigenaren van zwarte Swifts de afgelopen dagen behoorlijk wat te verduren hebben gekregen. De krant geeft een voorbeeld van een eigenaresse die opgestoken middelvingers en dreigende opmerkingen van medeweggebruikers krijgt. Ook werden de spiegels van haar auto gesloopt.

De voorzitter van de Nederlandse Suzuki Swift Club is de afgelopen dagen door diverse media benaderd die willen weten hoeveel clubleden last hebben van vervelende reacties en agressie. De club draait echter vooral om het nieuwe type Swift en niet om het oude model waarmee Karst Tates het drama veroorzaakte op Koninginnedag.

De clubleden zijn vooral bang dat de agressie ook overslaat naar Suzuki’s van andere bouwjaren. Het is te hopen voor de vele eigenaren van een zwarte Swift in Nederland dat deze tijdelijke haat tegen het autootje snel overwaait.