April was wederom een slechte maand voor de autoverkopen in Nederland. In de afgelopen maand werden er in Nederland 30.468 auto’s verkocht, een daling van 27,9 procent ten opzichte van april 2008.

In april verlieten 30.468 auto’s de showroom tegen ruim 42.000 een jaar geleden. Dat betekent een daling van maar liefst 27,9 procent, waarmee Nederland langzaam tot de ziekste jongetjes van de Europese klas qua autoverkopen begint te horen. Volkswagen blijft in april het best verkopende merk in Nederland, met 3.089 verkochte auto’s voert het merk uit Wolfsburg de lijst aan.

Ook Toyota had een relatief goede maand maar moet net als andere merken flink inleveren. Het Japanse merk staat in april op de tweede plaats, gevolgd door Ford, Opel en Peugeot. Suzuki dendert de top 10 binnen dankzij de nieuwe Alto, die vanuit het niets op de zesde plaats (675 exemplaren) terechtkomt. Suzuki verkocht net als Audi, Honda, Mitsubishi en Lancia meer auto’s afgelopen maand. Alle andere merken moeten inleveren.

Het best verkochte model in april is wederom de Volkswagen Golf. Ook op nummer twee staat een Volkswagen, de Passat. Honda doet goede zaken met de Civic Hybrid, waardoor de Civic de derde plaats inneemt. De Renault Clio en Ford Fiesta maken de top 5 vol. Opvallend goede scores deze maand voor de Nissan Qashqai (11e), de Fiat 500 (13e), de Opel Insignia (17e) en de nieuwe Toyota Avensis (20e).

Dat april 2009 zo’n slechte maand is kunnen we gedeeltelijk wijten aan het faillissement van importeur Kroymans, waardoor Kia, Alfa Romeo, Saab en Jaguar bijna geen auto’s op kenteken konden zetten. Kia verkocht afgelopen maand twintig auto’s, vorig jaar in april nog ruim duizend. Alfa Romeo zette slechts negen auto’s op kenteken tegen 248 een jaar geleden. Jaguar wist zelfs maar een auto af te leveren.