Renault presenteert de Bebop ZE, een volledig elektrisch aangedreven auto. De ZE staat weer een stapje dichterbij de elektrische modellen die Renault vanaf 2010 op de markt brengt.

De Bebop ZE laat zien hoe ver Renault en partner Nissan zijn gevorderd met de ontwikkeling van elektrisch aangedreven voertuigen. De techniek in de Bebop zal uiteindelijk grotendeels in productiemodellen terug te vinden zijn vanaf 2011. In Europa wordt de Kangoo de eerste elektrische auto van Renault. Renault/Nissan heeft zich als doel gesteld om marktleider te worden op het gebied van ‘Zero Emission’-voertuigen.

De Bebop ZE heeft een 44 kW (omgerekend 60 pk) sterke elektromotor aan boord. De conceptauto bereikt hiermee een topsnelheid van 130 km/u en heeft een actieradius van 100 km. Als over twee jaar het eerste productiemodel op de markt komt, zal de actieradius 160 km zijn. De stroom wordt geleverd door lithium ion accu’s, die opgeladen worden via een stopcontact aan de voorkant. Het duurt zo’n zes tot acht uur om de Bebop volledig op te laden, via een speciale driefasestekker is het mogelijk om in dertig minuten de accu’s voor tachtig procent op te laden.

Een versnellingsbak heeft de Bebop ZE niet, de krachten worden overgebracht door een reductiewiel. De Bebop ZE staat 20 mm dichter bij het asfalt, wat de stroomlijn ten goede komt. Ook heeft het model LED-verlichting en 20 inch wielen. Op de carrosserie heeft Renault batterijindicators geplaatst. Met een druk op de afstandsbediening kun je van buitenaf zien hoe vol de accu’s nog zijn.