Dacia Sandero Stepway

Voor iedereen die graag een goedkope auto wil maar de Sandero een beetje suf vindt heeft Dacia nu de oplossing: de Sandero Stepway. Nog steeds geen koppendraaier maar de Stepway ziet er een stuk stoerder uit.

Dacia onthult op de autoshow in Barcelona de Sandero Stepway. Dat is niets meer of minder dan een Sandero met stoere looks. Vierwielaandrijving ontbreekt dus probeer niet de stoere jongen uit te hangen buiten de gebaande paden. Wel is de bodemspeling met 20 mm vergroot ten opzichte van de gewone Sandero.

De Stepway onderscheidt zich verder met zwarte kunststof opzetdelen die bij de wielkasten, bumpers en dorpels zijn aangebracht, vergezeld door aluminium-look accenten. Op het dak monteert het merk twee opvallende dragers en de spiegels en portiergrepen zijn aluminiumkleurig. Verder is de koplampbehuizing donkerder van kleur en dat geldt ook voor de grille.

Er zijn drie metallic kleuren beschikbaar voor de Stepway, twee tinten grijs en het afgebeelde rood. Eventueel is de carrosserie op te leuken met diverse prints. De Dacia komt beschikbaar met de bekende 1.6 benzinemotor met 90 pk en de 70 pk sterke diesel. De uitrusting staat gelijk aan die van de Sandero Ambiance. Prijzen zijn nog niet bekend. In juli opent Dacia het orderboek en in september staat de Stepway in de showroom.