Op de Autosalon van Genève stond vorig jaar de Bocanegra als voorbode van de nieuwe Ibiza. Het was een kleine teleurstelling dat het indrukwekkende zwarte front niet op productieversies terug was te vinden. Tot nu dan…

Seat onthult op de Autoshow van Barcelona de Ibiza Bocanegra. Dat is Spaans voor ‘zwarte mond’ en het behoeft geen uitleg waarom die benaming is gekozen. De grote zwarte muil ontgaat namelijk niemand. De auto wordt leverbaar met een potente motor in twee smaken. De 1.4 turbo levert 150 of 180 pk, dat zijn inderdaad de vermogens die overeenkomen met respectievelijk de FR en de Cupra.

De Ibiza Bocanegra heeft behalve een zwart front ook een aangepaste voorbumper, honingraat grille, zwarte spiegels, achterspoiler, luchtinlaten aan de achterzijde en een in het midden geplaatste uitlaatpijp. 17 inch wielen met een nieuw design maken het plaatje af. Dit is de Ibiza zoals ‘ie meteen al had moeten zijn.

Het interieur is niet vergeten. Sportstoelen met rode stiksels en een sportstuur bepalen de sportieve uitstraling. Ook plaatste Seat overal B-logo’s, die de bestuurder moet herinneren aan het feit dat hij of zij niet in een normale Ibiza rijdt. Het dashboard is verder afgewerkt met zwart glanzende panelen. In de herfst van dit jaar komt de auto naar Nederland.