Spelers, trainers en directieleden van Ajax rijden de komende vijf jaar in een Mercedes. Het automerk heeft een overeenkomst met de Amsterdamse voetbalclub gesloten.

De personeelsparkeerplaats bij de Amsterdam Arena zal de komende vijf jaar gevuld zijn met Mercedessen, er is een optie voor een zesde jaar. Spelers, trainers en directieleden krijgen de beschikking over een Mercedes. Daarnaast steunt Mercedes de voetbalclub financieel. Ajax neemt afscheid van de Audi’s waarin het Ajax-personeel zich de afgelopen vier jaar verplaatste.

Uiteraard is Ajax blij met de overeenkomst. Commercieel directeur Henri van der Aat zegt op de website van de voetbalclub: “De samenwerking met Audi was erg goed, de bedrijven pasten goed bij elkaar. Het contract liep af en wij zijn ons al enkele maanden geleden gaan oriënteren. In een tijd waarin sponsoring onder druk staat, is het goed dat we dit contract met Mercedes hebben kunnen sluiten. Mercedes-Benz kiest ervoor om te investeren en dat dat in een samenwerking met Ajax gaat, zegt ook veel over Ajax.”

Om de verbintenis te vieren brengt Mercedes later dit jaar twee speciale versies uit van de CLC, de Ajax Edition en de Ajax Sport Edition. We zijn benieuwd of deze ook bij dealers in Alkmaar, Rotterdam of Eindhoven verkrijgbaar zullen zijn…