De Volkswagen Golf GTD gaat minimaal 32.250 euro kosten. Dat meldt De Telegraaf, die de hand wist te leggen op de prijzen van de nieuwe snelle Golf met turbodiesel.

De introductie van de 170 pk sterke 2,0 liter TDI is voor Volkswagen aanleiding om de naam GTD af te stoffen. De GTD is voorlopig de snelste diesel in het gamma van de Golf en daarvan zijn nu de prijzen bekend. Die starten bij 32.250 euro voor de handgeschakelde driedeurs. De vijfdeurs kost 890 euro meer en als je een automaat wenst dan dien je 2.500 euro extra mee te nemen.

De GTD heeft diverse stijlkenmerken van de GTI overgenomen, zoals de speciale voorbumper en grille, donkere koplampbehuizing en de achterspoiler. De auto is standaard uitgerust met 17 inch lichtmetalen wielen, sportstoelen en een sportief stuur. Ook is de GTD verlaagd, voor met 22 mm en achter met 15 mm. Een speciale soundgenerator moet voor een sportief geluid zorgen.

Met 170 pk en 350 Nm trekkracht sprint de GTD in 8,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 222 km/u en daarmee zijn de prestaties nagenoeg gelijk aan die van de Scirocco met deze motor. Het verbruik van de GTD blijft binnen de perken met 5,3 l/100 km (1 op 18,8). De sportieve diesel is per direct te bestellen bij de Volkswagen-dealer.