Skoda heeft bekend gemaakt wat de vernieuwde Octavia RS kost. De snelste uitvoering van de middenklasser is met een prijs van 33.500 euro iets duurder geworden.

De Skoda Octavia RS kost in vijfdeurs-uitvoering met 2.0 TFSI-motor 33.500 euro. Dat is een prijsverhoging van 300 euro ten opzichte van het uitgaande model. De uitvoering met 170 pk sterke 2.0 TDI stijgt eveneens 300 euro in prijs, waardoor het prijskaartje nu 36.050 euro vermeldt.

De meerprijs van de Combi bedraagt onveranderd 1.000 euro. Skoda levert ook een automaat met dubbele koppeling, de bekende DSG van de Volkswagen-groep. De meerprijs van de DSG bij de 2.0 TFSI is 2.500 euro, bij de TDI vergt de automaat een extra investering van 2.900 euro.

Overigens zijn de wijzigingen van de RS ten opzichte van het vorige model niet al te groot. Naast de optische aanpassingen die de facelift van de normale Octavia met zich meebrengt, heeft de RS een nieuwe en dikkere voorbumper, grotere luchtinlaten aan de voorzijde en LED-dagrijverlichting. De belangrijkste technische wijzigingen zijn een gewichtsbesparing van minimaal 15 kg en een extra verlaagd onderstel.