Ferrari schrijft zich voorlopig niet in voor het Formule 1 seizoen van 2010. Het team vertrekt uit de Formule 1 als autosportfederatie Fia de voorgestelde reglementen voor volgend jaar doorvoert.

Vandaag kwamen de hoge heren van Ferrari bijeen voor beraad. Het team is het niet eens met de voorgestelde regels voor 2010. De Fia wil een budgetbeperking invoeren voor alle renstallen. Teams die dat bedrag overschrijden krijgen strengere technische beperkingen opgelegd.

Ferrari geeft aan dat het team voorstander is van kostenbesparingen maar het voorgestelde plafond ziet de Italiaanse renstal niet zitten. Ook wil Ferrari dat voor alle teams de regels gelijk zijn. Als de Fia deze regels doorzet dan zal Ferrari voor het eerst sinds de start van het wereldkampioenschap Formule 1 in 1950 niet deelnemen.

Eerder uitten Red Bull en Toyota al kritiek op de voorstellen van de Fia. President Max Mosley heeft aangegeven dat er slechts beperkte ruimte is voor onderhandeling. Ook heeft hij gezegd dat de F1 ‘best zonder Ferrari kan’. Formule 1 en Ferrari leken onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wordt ongetwijfeld vervolgd…