Na weken van onzekerheid heeft Saab eindelijk een nieuwe importeur. Het bedrijf Beherman Nederland B.V. is een nieuw opgerichte dochter van de Belgische importeur. In totaal gaan slechts twaalf mensen werken bij Saab Nederland.

Saab is het laatste merk uit de voormalige Kroymans-stal dat een nieuwe importeur heeft gevonden. De Belgische importeur van het Zweedse merk richtte daarvoor een nieuwe onderneming op in Nederland. Beherman Nederland B.V. neemt vanaf nu de import van Saab op zich en zetelt in Vianen. Het Belgische bedrijf importeert al meer dan dertig jaar het merk Saab voor België en Luxemburg.

Kees van den Berg blijft aan als directeur van Saab in Nederland en is blij dat de tijd van onzekerheid nu voorbij is: “Dit geeft aan hoe groot het vertrouwen van de Beherman Groep in de toekomst van Saab Automobile is. Niet verwonderlijk, want Saab gaat de komende achttien maanden vier nieuwe modellen introduceren.”

Dat het zolang heeft geduurd voordat het importschap Saab onder de puinhopen van Kroymans vandaan kon worden gehaald komt doordat het merk zelf in een lastige situatie zit. Op dit moment voeren de hoge bazen in Zweden gesprekken met twee tot drie serieuze investeerders, die een zelfstandig voortbestaan van Saab – los van het huidige moederbedrijf General Motors – in de toekomst mogelijk moeten maken.