De plannen die Amerikaans president Obama vorige week ontvouwde bieden kansen voor Europese autobouwers. De voorsprong die de Europese auto-industrie heeft op het gebied van zuinige en milieuvriendelijke auto’s kan omgezet worden in klinkende dollars nu de Amerikaanse fabrikanten aan strengere normen moeten voldoen.

Dat schrijft analist Adam Jonas van de Amerikaanse bank Morgan Stanley aan investeerders. “Europese autobouwers zijn eindelijk in de positie om hun voorsprong in brandstofbesparing en uitstoot in te brengen op ‘s werelds grootste automarkt.” Momenteel wordt slechts een magere 5 procent van de Amerikaanse automarkt ingenomen door autofabrikanten in Europa. Jonas wijst erop dat iedere procent die daar bijkomt goed is voor ongeveer een miljard dollar winst.

De bank voorspelt dat vier specifieke autofabrikanten het meest zullen profiteren. Het gaat allereerst om Renault. Haar alliantie met Nissan – een bekend merk in de VS – zal het makkelijk maken om daar milieuvriendelijke technologieën te intoduceren. Hetzelfde gaat op voor Fiat nu het Italiaanse concern een samenwerking aangaat met Chrysler. Volkswagen kan als leider in kleine auto’s met lage uitstoot profiteren. Ten slotte zijn er kansen voor PSA Peugeot Citroën, vanwege de expertise in dieselmotoren. Ook is PSA succesvol gebleken in het leveren van motoren aan andere autobouwers.

De nieuwe normen die Obama vorige week aankondigde houden in dat in 2016 auto’s op de Amerikaanse markt 30 procent minder schadelijke gassen uit mogen stoten. Ook moeten ze een stuk zuiniger worden in brandstofverbruik. Personenauto’s mogen in 2016 nog maar 39 mijl per gallon (6 l/100 km of 1:16,5) gebruiken en 152 g CO2/km uitstoten. Ten slotte moeten auto’s lichter van gewicht worden.

De Amerikaanse normen voor 2016 zijn ongeveer gelijk aan de normen en de praktijk in de Europese Unie van vandaag de dag. Zo stoot een gemiddelde auto in de EU ongeveer 154 g/km aan CO2 uit en ligt het gemiddelde verbruik van benzineauto’s in Nederland op zo’n 1:16 (diesels 1:18). Vanaf 2015 gelden weer strengere normen. Nieuwe auto’s in de EU moeten tegen die tijd 20 procent zuiniger zijn en minder dan 120 g/km CO2 uitstoten. Dat is dan nog steeds ongeveer 23 procent lager dan de nieuwe normen in de V.S. Als ze het slim spelen kunnen Europese autoproducenten dus zeker voordeel behalen van de nieuwe Amerikaanse situatie.